Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A kiscipó

2011.03.24

 

A kiscipó

 

kiscipo1.jpg

 

Egyszer volt,hol nem volt, volt egyszer egy Apóka és egy Anyóka. Egy reggel Apóka,mielőtt dolgozni indult volna,azt mondja Anyókának:

-Anyóka,mire hazaérek a munkából,addigra süssél nekem egy kiscipót !

Apóka elment,Anyóka pedig hozzákezdett a sütéshez.Fogott egy tálat,öntött bele lisztet,ütött bele tojást,kicsit megsózta,jól összegyúrta,dagasztotta,egy kicsi cipót készített a tésztából. A cipót berakta a kemencébe sülni.Amikor megsült , Anyóka kivette,de a cipó nagyon forró volt és kirakta az ablakba hűlni. A Kiscipó ott üldögélt egy darabig,aztán így szólt:

-Én itt nagyon unatkozom,elmegyek inkább világot látni.

Fogta magát,legurult az ablakból,kigurult az ajtón és gurult,gurult ki az útra,az útról az erdőbe.Az erdőben egyszer csak szembe jön vele a nyuszi.

-Én most Téged megeszlek! -szólt a Nyuszi.

-Jajj,ne egyél meg!Inkább elmondom az eredetem,elmesélem neked hogyan készültem.ÉN VAGYOK A KISCIPÓ,LISZTBŐL SÜTÖTT NAGYANYÓ,ENGEM NEM ESZ MEG SENKI,MERT ELGURULOK,ÍGY NI !!

És gurult,gurult tovább,míg szembe nem jött vele a farkas.

-Én most téged megeszlek ! - mondta a farkas.

-Jajj,ne egyél meg,inkább neked is elmondom az eredetem.ÉN VAGYOK A KISCIPÓ,LISZTBŐL SÜTÖTT NAGYANYÓ,ENGEM NEM ESZ MEG SENKI,MERT ELGURULOK,ÍGY NI !

A Kiscipó tovább gurult az erdőben,és találkozott a medvével.

-Én most téged bekaplak ! - mondta a medve.

-Jajj,ne kapjál be,ne egyél meg,inkább neked is elmondom az eredetemet.. ÉN VAGYOK A KISCIPÓ,LISZTBŐL SÜTÖTT NAGYANYÓ,ENGEM NEM ESZ MEG SENKI,MERT ELGURULOK,ÍGY NI !!

Gurult,gurult tovább,nemsokára találkozott a rókával.

-Én most téged megeszlek! - szólt a róka.

-Jajj,ne egyél meg,inkább énekelek neked,elmesélem az eredetem. ÉN VAGYOK A KISCIPÓ,LISZTBŐL SÜTÖTT NAGYANYÓ.ENGEM NEM ESZ MEG SENKI,MERT ELGURULOK ÍGY NI !!

-Kiscipó,hogy neked milyen szép hangod van,milyen szépen tudsz énekelni ! Ülj már ide az orromra,hogy jobban halljam a hangodat ! Mert tudod én már öreg vagyok, rosszak a füleim,nem hallok jól.

A Kiscipó elhitte amit a róka mondott,felült az orrára és elkezdett énekelni.

-ÉN VAGYOK A KIS..........-de tovább már nem tudott énekelni,mert a róka hamm,bekapta és megette.

Ha a róka be nem kapta volna,az én mesém is tovább tartott volna.

 

kolobok3-300x220.jpg